Sensommaren 2018

När jag skriver detta har vi alla längtat efter regn för denna torra jord. Några av oss har fått lite, lite grann och vips blir gräsmattan lite grönare. Vi har alla ungefär samma behov av en rätt blandning av sol och regn.

För oss i Lunds Kristna Råd/LKR har tiden bara rusat iväg och vi bara undrar - vart tog den vägen?

För LKRs del har den mest intensiva delen av året passerat med Böneveckan i jan med bl.a. Högläsning av Bibeln på Stadsbiblioteket under böneveckan. Långfredagsvandringen med 50-talet personer, den årligen återkommande Världsbönedagen för kvinnor för att avslutas med tre välbesökta gudstjänster i Bosebo kyrka inne på Kulturen med ett 50-tal samlade. Årets version innehöll också ”kyrkkaffe” som avslutning.

Varför gör vi allt detta?

  • Ett svar kan vara att vi alltid gjort såhär – Jesus gick, som hans vana var, till synagogan, dåtidens kyrkobyggnad.
  • Ett annat kan vara att vi vill visa lundaborna att vi 2018 och framöver tror att Bibeln är sann och att Gud fortfarande vill att alla mänskor ska komma till tro – även 120 000 lundabor.

Den oro som vi alla kan känna bottnar emellanåt i otryggheten i samhället. Att inte veta om jag vågar gå ut.

Kan bara önska dig allt gott och försäkra dig om att vi i LKR vill finnas till hands just för att dina frågor är viktiga.

Låt mig avsluta med en förhoppning att du och jag tillsammans ska finna vår väg till frid/fred med oss själva och vår omgivning – i kyrkan kallar vi det för att bli frälst.

Njut av livet och må väl!

Sam Almqvist / ordf.