Försoning

Uppståndelse!
Min första betraktelse förra månaden rörde sig om behovet av förlåtelse på alla nivåer – från den nära till den globala. Avsikten är att mänskor ska värderas utifrån vad de är och inte för vad de gör.

Nu blickar vi framåt och ser påsken erbjuda den riktiga vårkänslan, men också detta stora att Jesus uppstod! Paulus, en av de riktigt stora i Bibeln, säger att om inte Kristus har uppstått är vår, dvs de kristnas, tro förgäves och vi mister all trovärdighet – men nu, utropar han, har Kristus uppstått och är livs levande.

Påsken innebar en försoningsprocess mellan Gud och mänskor. Vi som vill så gärna, men misslyckas, får en ny chans. Bibeln talar t.o.m. om att vi i Guds ögon är rättfärdiga.

Jag funderar ibland hur vår värld skulle se ut om vi lite mer på allvar började förlåta varandra och försonas. Detta är ingen lätt väg att gå, men den befriar dig och mig och gör oss i verklig mening fria.

Hur går det till?

Det är både enkelt och svårt. Räck ut din hand och säg, från hjärtat, förlåt och låt oss försonas. Hela projektet att Gud sände Jesus hit till oss var detta att erbjuda förlåtelse och försoning.

Hoppas du vill vara med!

Sam Almqvist

 

Nästa del kommer lagom till Kr.himmelfärds dag